Ihomme ei ole panssari

Ihomme ei ole panssari

31/05/2016 Blog 0

Näin vanhemmiten olen alkanut enemmän ja enemmän harkitsemaan mitä iholleni laitan. Ihohan on suurin elimemme. Miksi siis laittaisin iholleni jotakin sellaista mitä en voisi käyttää myös sisäisesti. Iholta kaikki imeytyy kehoomme ja verenkiertoomme, kuormittaa maksaa ja munuaisia – myrkyt kasautuvat elimistöömme ja aiheuttavat ties mitä.
Olen vauvasta saakka kärsinyt allergioista, kuivasta ihosta, ihottumista, kaikista mahdollisista allergiaoireista yleensäkin ja kaikki on iän myötä eskaloitunut astmaksi. Minusta saisi varsin oivallisen homekoiran asuttuani viitisen vuotta Belgiassa hometalossa. Allergia rajoittaa myös sitä mitä kosmetiikkaa voin iholleni laittaa.
Niinpä nyt olen siinä tilanteessa, että lueskelen rasvapurkkien tuoteselosteita ja harkitsen, laittaisinko tätä kemikaalimössöä suuhuni – EN, joten miksi siis laittaisin sitä iholleni, koska sitä kautta se kuitenkin päätyy elimistööni.

Ihorasvani on aivan tavallinen ruoanlaittoonkin sopiva kookosrasva ja iho voi hyvin. Rypyt eivät ole lisääntyneet – päinvastoin, vaikka en käytäkään jumalattoman kalliita ryppyrasvoja. Kookosrasvaa voi myös huoletta käyttää hiustenhoidossa, huulirasvana ja “suuvetenä”. Teen siis 1- 2 krt päivässä ns. rasvapullingia (lusikallinen kookosrasvaa suuhun, annetaan sulaa ja sitten purskutellaan 3-5 min) ja ikenet voivat hyvin sekä hammaskalusto on valkaistunut luonnollisin menetelmin.

Kodin siivoukseen käytän etikkaa ja ruokasoodaa sekä hiukan sitruunaa. Teolliset valmisteet aiheuttavat astmakohtauksen, joten olen siirtynyt luonnollisempiin aineisiin.

Hiukset ovat aiheuttaneet minulle harmia rasvoittuvuudellaan ja olen pessyt hiuksiani joka ikinen päivä ja siksi ne rasvoittuvatkin niin helposti. Nyt olen murtamassa tätä noidankehää ja pesen hiuksiani joka toinen päivä. Pari kolme viikkoa meni ennen kuin päänahka älysi olla rasvoittumatta niin nopsaan. Paras tulos olisi pestä hiuksiaan n. 2 krt / vko. Kun vielä pääsisi siihen pisteeseen, että pesuksi riittää pelkkä vesipesu, niin olisin onnellinen nainen. Olen kyllä satsannut hiustuotteiden laatuun eli ihan markettikamaa en päänahkaani hiero. Maksan hieman enemmän, mutta tuotteet ovat luonnollisia ainesosia sisältäviä tuotteita.

Deodoranttien alumiinin on epäilty aiheuttavan rintasyöpää, tutkimustulokset eivät ole tainneet ihan 100 % tätä tukea, mutta epäileväinen luonne kun olen, niin olen vaihtanut deodoranttini parabeenittomaan ja alumiinittomaan deodoranttiin.
Suihkusaippuat lensivät myös roskiin, kun sain pienen pisaran suihkusaippuaa silmääni ja polte oli pari päivää huuhteluidenkin jälkeen kammottava – silmäni muistutti erittäin kypsää tomaattia. Vedellä saa itsensä puhtaaksi ja nyt ihokaan ei ole enää niin kuiva. En myöskään haise sen enempää kuin suihkusaippuaa käyttävänäkään.

Haastankin ihmiset lukemaan kosmetiikan ja pesuaineiden tuoteselosteita, googlaamaan aineosia ja miettimään söisivätkö iholle laittamiaan tuotteita. Iho on suurin elimemme, ei panssari, jonka päälle voi läiskiä mitä vaan. Ihon läpi aineet imeytyvät kehoon ja tämä on täysin totta.

Leave a Reply