Pohdintoja

Pohdintoja

11/11/2020 Blog 0

Olen läpikäynyt mielenkiintoisen ajan.

Puhun ihmisille paljon ravinnosta ja autan heitä tekemään elämäntaparemontteja mentaalivalmennuksessa ja niinhän sitä sanotaan, että suutarin lapsella on huonoimmat kengät.. eli sorruin itse tuhomaan terveyttäni.

Sain db 2 -diagnoosin ja kilpirauhasen vajaatoiminnan. Mahtava kombo tämän ikäiselle naiselle. Tilanne oli itseään ruokkiva oravanpyötä, jossa ei näkynyt alkua eikä varsinkaan loppua. Olo oli henkisensti kuin olisi juossut satasen vauhtia tiiliseinään..parikin kertaa. Istuin lääkärissä käynnin jälkeen kotona kädessäni iso nippu kaikenlaisia reseptejä, vihkosia, kirjoja, oppaita yms yms. Pää oli täysin tyhjä.

Sitten aloin heräämään koomastani, sukelsin internetin ihmeelliseen maailmaan tutkimaan ja selvittämään mitä minulle oikein oli sanottu tai paremminkin jätetty sanomatta. Lääkärihän aluksi vain totesi, että koska meillä on vain 20 minuuttia aikaa, niin minun olisi oltava hiljaa ja kuunneltava mitä hän sanoo eli kyselyt ja pulinat pois. En siis saanut juurikaan tietoa sairauksistani. Läjän reseptejä kyllä sain, joista osan käytin sytyttääkseni takkaan tulet. Ja miksi niin tein…

Olinhan itselleni nämä vitsaukset omilla valinnoillani ja elintavoillani järjestänyt, joten olin sitä mieltä, että samoilla myrkyillä tilanne saadaan myös korjattua. Kokeilin toki kuuluisaa metformiinia mitä määrätään db kakkoseen (halpa lääke) ja makasin parin pillerin jälkeen kylppärin lattialla sikiöasennossa yökkien ja pahoinvoivana. Loput lääkkeet syötin hiirille ja rotille…eivätpä ainakaan saa diabetestä ja toivottavasti jättävät kotini rauhaan huonovointisina. Lueskelin lisää asiasta ja totesin, että joku muu keino tähän on ja se ei todellakaan ole lääkkeitten popsiminen ja saman elämäntavan jatkaminen.

Kysäsisn varmuuden vuoksi diabeteshoitajalta mitä mieltä hän on ja kerroin tietenkin lääkekokeilustani, johon hän tuumasi.” Lääkkeen kuuluukin tehdä sinulle paha olo, että et syö niin paljoa”. Mielessäni ajattelin, että hyvin toimiva lääke siinä suhteessa, mutta mitäs elämää se on, kun pitäisi kyetä toimimaan päivän aikana ja tekemään töitä tms. Samalla sitten kysysin ruokavaliosta ja minulle kerrottiin, että lääkkeitten avulla voin syödä ihan samalla tavalla kuin ennenkin…jahhas siis sillä tavalla, jolla sain itseni sairaaksi. Hmmm juu ja ei!! Kerroin suunnitelmani aloittaa vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa karsitaan pois viljat, sokeri, tärkkelys eli ei pastaa, riisiä, sokeria, perunaa tai leipää/leivonnaisia tms. Hoitajalta tuli täysi tyrmäys asiaan. Sillä tavalla ei kuulemma voi ihminen elää ja voida hyvin. (Tarvinneeko edes mainita, että terkkarin diabeteshoitajan oli kouluttanut lääkefirma.) No voiko se ihminen sitten hyvin jatkamalla entistä ruokavaliotaan?? Lueskelin enemmän Antti Heikkilää, joka on siis kaikessa viisaudessaan edellä näitä meidän jukuripäälääkäreitämme, ja aloitin vhh-ruokavalion, joka siis on elämäntapa eikä mikään dieetti.

Olen voinut hyvin siitä saakka. Elämäni paras päätös. Jossakin vaiheessa luulin, että minulla on suolistosyöpä; jatkuvat vatsavaivat rampauttivat elämääni. No ei minulla mitään vikaa ole, olin vain yliherkkä viljalle. Kun lopetin viljojen syömisen, oloni korjaantui kuukaudessa, kiloja on tippunut kiitettävän paljon, olen nuorentunut, migreeniä ei ole ollut yli vuoteen – ja minullahan migreeni oli viikottaista. Nivelkivut ovat poissa ja elämä maistuu ilman sokeriakin todella makealta.

Ja mitä tästä olen oppinut.. muunmuassa sen, että terveys on kallisarvoinen asia. Olen db 2:n suhteen remissiossa tällä hetkellä, mutta minun oli käytävä koko tämä pitkä tie läpi ennenkuin tajusin terveyden merkityksen. Vähemmälläkin olisi voinut asian havaita…vaan olenhan varsin kovapäinen ja jääräpäinen, joten näin sen pitkin mennä.

Ymmärrän kaiken tämän kokeneena asiakkaitani paremmin. Ymmärrän millaisten asioiden kanssa he painiskelevat elämäntaparemonttia tehdessään. Itse toki käytin siinä suhteessa oppejani itseeni eli tein mentaalivalmennusta/ hypnoosia itselleni, joten mieliteot oli helpompi hallita ja näin pitää se kirkas päämäärä mielessään selkeänä.