Hypnoosista

Hypnoosista

11/11/2020 Blog 0

Olen törmännyt useamman kuin kerran siihen tosiasiaan, että ihmiset eivä oikeastaan tiedä mitä hypnoosi on tai heillä on asiasta kuva, joka on muodostunut lavahypnoosista.

Korjattakoon tässä nyt asiasta muodostuneet käsitykset oikeaan suuntaan.

Hypnoosi, jota teen on sellainen tila, joka meissä jokaisessa on ihan luonnostaan. Siinä ei ole mitään mystistä tai pelottavaa. Se on vain se tila, jossa olemme ainakin kaksi kertaa vuorokaudessa – aamulla, kun heräämme emmekä vielä ole oikein hereillä, mutta emme unessakaan ja illalla, kun menemme nukkumaan emmekä ole vielä unessa, mutta emme hereilläkään. Se on sellainen mukavan rento ja ihana olotila. Raukea tila, jossa aistimme asioita ympäriltämme, mutta tietoinen mielemme ei kuitenkaan ole rajoittamassa ja sulkemassa alitajuntaamme. Tässä tilassa alitajuntamme on valmis ottamaan kehotteita vastaan ilman, että tietoinen mielemme puuttuu liikaa peliin. Tämä on siis se tila, johon vien asiakkaani.

Minä en myöskään tee kenellekään hypnoosia, minä vain ohjaan hypnoosiin. Jokainen menee hypnoosiin omalla tavallaan ja niin syvälle kuin päättää mennä. Toki yritän auttaa syventämään hypnoosin optimaaliselle somnambuliselle tasolle, jolloin mielemme kriittinen faktori on kampitettu pois pelistä ja alitajuntamme on valmis ottamaan kehotteet vastaan. Tämä taso on kaikkein tehokkain taso, jossa alitajunnan kanssa työskennellään.

Hyvin usein luullaan, että voin noin vain hypnotisoida jonkun. En todellakaan voi. Mielemme on rakennettu niin nerokkaasti, että mikäli vastustamme hypnoosia, emme siihen tilaan mene. En myöskään voi tehdä kenestäkään koiraa tai kanaa, ellen ole saanut asianosaiselta siihen suostumusta. Mielemme ei ota vastaan sellaisia suggestioita, jota ovat ristiriidassa arvomaailmamme ja moraalimme kanssa.

Hypnoosiin ei ole kukaan kuollut. Sillä ei voi tehdä toiselle ihmiselle vahinkoa, jos tietää mitä tekee. Kaikkea hyvää sillä kyllä voi tehdä. Moni on saanut univaikeuksiinsa apua, tupakanpolton voi lopettaa jopa yhdellä hypnoosikerralla, laihduttaminen on 2 x tehokkaampaa ja pysyvämpää hypnoosin avulla, seksuaaliset ongelmat voi hoitaa varsin hyvin hypnoosilla. Monet ahdistukset ja fobiat saadaan kuriin hypnoosilla. Melkein voisi sanoa, että käyttökohteita on todella paljon. Muutamissa tapauksissa ei hypnoosia voi ihmiselle tehdä ja nämä syyt ovat vakavat psyykist ongelmat ja psykoosi. Haastattelen asiakkaani huolella ennen varsinaista hypnoosia, jotta varmistun hypnoosin sovelutvuudesta.

Minulle on tärkeää asiakkaitteni arvomaailma ja heidän tapansa nähdä maailmaa. Kunnioitan jokaista sellaisena kuin hän on. Teemme aina yhteistyötä, jossa vallitsee molemminpuolinen kunnioitus ja arvostus.